De opkomst van Chinese webwinkels is enorm. Op het internet zijn veel verschillende Chinese webshops te vinden met een zeer breed assortiment aan producten. Tegenwoordig bieden deze webshops bijna alles aan wat je maar kan bedenken en vaak behoorlijk goedkoper dan hier in Nederland. Een groot voordeel van de Chinese webshops is dat de verzending vaak gratis is.

Het is ook leuk shoppen, er zijn veel producten aanwezig die je niet snel zult treffen bij lokale webshops.

Invoerrechten

Heeft jouw bestelling een waarde van minder dan €22 (zie tabel)? Dan heb je geen extra kosten. Tot en met een waarde van €22 kun je gratis invoeren. Voor alcoholhoudende producten betaal je wel accijns.

Is de waarde van je bestelling hoger dan €22 tot en met €150 (zie tabel), dan betaal je geen invoerrechten. Wel betaal je de btw. Over de verzendkosten moet je ook btw betalen. Postorderbedrijven brengen ook inklaringskosten in rekening. Deze zijn tussen de €13 en €17,50.

Is de waarde van je bestelling meer dan €150(zie tabel)? Dan betaal je wel invoerrechten en btw betalen.

Bron: website belastingdienst

 

WebsiteInformatie
AliExpressAliExpress is een online marktplaats gecreëerd door Alibaba.com, inmiddels één van de allergrootste en belangrijkste spelers ter wereld op het gebied van e-commerce.
Op AliExpress bestellen bezoekers vanuit meer dan 200 landen en gebieden producten tegen de laagste prijzen, zowel enkele stuks als partijen, bulk bestellingen.
DealeXtremeIedere dag bezoeken meer dan een miljoen bezoekers deze e-commerce gigant met 160.000 producten in het assortiment. Met zoveel keus is er áltijd wel iets in huis dat aansluit op jouw interesses. Met de vele producten in verschillende categorieën zoals consumentenelektronica, computeraccessoires, mobiele telefoons en tablets, auto-accessoires, speelgoed, interieur en kleding zit er voor een ieder een mooie deal bij.
GearbestGearBest is voor gadgetliefhebbers door gadgetliefhebbers. Wij delen uw passie voor alle soorten coole technologie en de gaafste spullen. Als het tech-gerelateerd is, dan is het bij GearBest.
GearBest is gespecialiseerd in consumentenelektronica, gadgets en herenmode. De online catalogus wordt voortdurend uitgebreid met de allerlaatste en de coolste gadgets die elke dag worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat u uw tech fix krijgt.