Ben je al in bezit van een goede mobiel of kan jouw mobiel nog een jaartje mee? Dan is wellicht een Sim Only abonnement iets voor jou, want hier kan je flink op besparen. Bij een Sim Only abonnement betaal je niet per maand het ontvangen toestel terug. En dat merkt je heel gauw in je portemonnee.

Wat is sim only?

Sim only betekend: alleen een simkaart. Als je kiest voor een sim only, dan kies je voor een telefoon abonnement zonder telefoon of smartphone. Je betaalt alleen voor het gebruik van je bundel. Deze bundel bestaat vaak uit: internet, bellen en sms. De bundels kunnen per abonnement en aanbieder verschillen.

Welk abonnement past het best bij mij?

Bel je dagelijks met bijvoorbeeld vrienden en familie? Dan past een sim only met onbeperkt bellen goed bij jou. Bel je weinig of niet en zit je veel op internet? Dan kun je beter kiezen voor een abonnement met weinig belminuten en een hoge of onbeperkte data bundel. Een onbeperkte data bundel is vaak duurder dan onbeperkt bellen.

Welke sim only-provider is het beste?

De beste sim only-provider bestaat niet. Dit kan voor iedereen verschillend zijn. De ene provider heeft bijvoorbeeld lage of geen aansluitkosten, terwijl de andere aanbieder voor een lagere prijs een grotere bel of internet bundel heeft. Ook heeft niet elke provider zijn eigen winkel. Wil je alles online regelen via een website of klanten service of wil je in een winkel kunnen binnen lopen als je een probleem of vraag hebt? Bekijk met onze vergelijktool welke aanbieder het beste aansluit bij jouw wensen.